Reklama
 
Blog | Pavel P. Ries

Žumpa v diskusích na Českých novinách – zpravodajském serveru ČTK

Na Václava Havla může mít názor každý různý. Velké osobnosti rozdělují, ale i spojují a vždy vzbuzují emoce. To je v pořádku. 

Co už ale naprosto není v pořádku je ta skutečnost, že České noviny umožňují pod svými články o úmrtí Václava Havla diskusi té nejhorší anonymní spodiny. Jeden z „mírnějších“ případů diskusního příspěvku pod článkem s titulkem Le Monde: Kde jsou pokračovatelé Havlovy generace?:

Nikita 666 |registrovaný|: [Reaguje na: ja59565, Však on se zase nějakej válečnej štváč najde nebojte]

Najde ale vychcipaji vsichni.To je jedina spravedlnost,ze ani tady tem hajzlum se smrt nevyhyba a nesmrtelnost si koupit za mamon, o ktery okradli sve spoluobcany nemohou.

Reklama

Po mé telefonické připomínce redakci byl text smazán.

A k pozvánce Dagmar Havlové na pohřeb u článku Havlovy ostatky povezou z Pražské křižovatky kladrubští vraníci:

KIA |anonym|: štětka vas prazaky zve, tak utikejte

Vdova po exprezidentovi Dagmar Havlová na průvod srdečně zve veřejnost
20.12.2011 12:46
Reagovat

ČTK zřejmě nic neví o možnosti eliminovat takovouto žumpu způsobem, na jaký již dávno přešly např. deníky jako Lidové noviny, či Mf DNES, kde lze diskutovat pouze a jen po přihlášení a vůbec ne jako anonym. Na napsanou adresu vám domů poštou přijde váš kód. ČTK není schopna dát pod každý příspěvek alespoň tak běžnou záležitost, kterou má většina diskusí jinde, a to tlačítko na upozornění o nevhodnosti příspěvku. Pokud není diskuse ošetřena, jako v uvedených příkladech, jen těžko administrátor uhlídá vše, pak mu tato pomůcka značně pomáhá. Kladu si otázku, proč toto vše ČTK u svého serveru pomíjí?

Další odpudivou a nechutnou věcí je, a u takto mimořádných případů to obzvláštně necitlivě zasahuje, neschopnost vypnout automatické reklamní banery a tak na vás u článku, který informuje o tom, kde se mohou lidé poklonit Havlovi u rakve na Pražské křižovatce, na vás agresivně pomrkává animované reklamní okno zvoucí vás do kasina na ruletu (viz obrázek)!

 

Jakou práci odvádějí radní, kteří mají ČTK pod dohledem a tento dohled nedělají zadarmo?

Přitom by stačilo, aby ČTK udělala v diskusích úpravu, která je již delší čas běžná jinde, kde nechtějí mít tuhle žumpu na svých webových stránkách. I pro průměrně zdatného programátora je to snadný zásah.