Reklama
 
Blog | Pavel P. Ries

Zemřel Michael Jackson a mne to nedojímá

O mrtvých prý jen dobře. Fanoušci si zoufají a se mnou ta zpráva ani nepohnula. Co s tím? (Skok na konec diskuse >>>>>)

Neumím docenit prý největšího světového umělce v popu ? Nedorostl jsem jeho velikosti? Mám se nad sebou zamyslet, že mě zpráva o úmrtí Jasksona nedojímá a že úctu k němu necítím ani v hodině jeho smrti?

Podle agentury AP se okamžitě po zprávě o Jacksonově smrti začaly shromažďovat u budovy losangeleské kliniky UCLA stovky zpěvákových příznivců. "Zástup roste každou minutu, někteří lidé pláčou," konstatuje AP.Situaci sledovaly ze vzduchu vrtulníky zpravodajských agentur, k nemocnici dorazila i vozidla různých redakcí.

A ve světě dnes a denně umírá plno dětí na hlad a to nikoho nedojímá?

Podle Oxmana zřejmě souvisí Jacksonova smrt s jeho přípravou na nadcházející sérii koncertů v Londýně, kterou měl zpěvák odstartovat 13. července. V rozhovoru pro CNN Oxman prohlásil, že Jackson konzumoval posilující prostředky a jeho úmrtí "není nic neočekávaného…, vzhledem k lékům, které užíval".

Reklama

"Lidé z jeho okolí mu dovolili přístup k lékům. Nevím sice, jaké léky užíval, ale to, co jsem slyšel od rodiny, je velmi důležité," řekl advokát.
Jacksonovou smrtí nebyl překvapen ani jeho někdejší mluvčí Michael Levine. "Michael sledoval neuvěřitelně nebezpečnou a často sebezničující cestu, a to už celé roky. Jeho talent byl neoddiskutovatelný, ale jeho postoj k pravidlům tohoto světa také. Žádný člověk nemůže vydržet tak obrovský stres," řekl Levine.
Podle AP se Jackson zařadil vedle největších velikánů světového popu, jako byli Elvis Presley a Beatles.

Beatles ke své slávě a popularitě (než se rozešli) nepotřebovali provádět na jevišti taneční „kreace“ s kopulačními pohyby. Nepotřebovali si dělat plastiku obličeje a neměli problémy s pedofilií. Stejně tak Elvis.

Levine, který Jacksona zastupoval začátkem 90. let minulého století, připomněl i zpěvákovu stinnou stránku, když ho pro jeho využívání všech reklamních fíglů označil za "učedníka P.T. Barnuma". Ten se v minulosti proslavil nabubřelými reklamními kampaněmi, které dokázal obratně využít ve svůj prospěch.

Nabubřelost vidím i v současných komentářích nad úmrtím tohoto monstra. Show business se holt bude snažit vytřískat z jeho smrti co největší kapitál. Vyjdou posmrtná alba a kolo peněz se bude točit dál. Možná že i lépe, než za zpěvákova života. Jackson byl už stejně dávno chodící mrtvolou.

Budiž mu tedy země lehká. Třeba ten roztáčející se show business kolotoč kolem jeho smrti přinese aspoň nějaké zabezpečení pro jeho děti.

Použitý zdroj: České noviny – Krále popu Jacksona zradilo srdce 26. 6. 2009