Reklama
 
Blog | Pavel P. Ries

Útlocitný státní zástupce Kafka

Zatím 25 mrtvých v případu pančovaného alkoholu, oslepnutí a celoživotní následky u dalších osob, obrovské ekonomické škody a co jsme se dozvěděli na dnešní tiskovce policie?

Policie má dva pachatele, kteří použili metanol úmyslně. Jména žádná, motiv žádný, jen neuvěřitelná útlocitnost státního zástupce Kafky, který občanům sdělil: „Během tohoto výslechu klíčová osoba začala spolupracovat a máme její plné doznání, včetně motivace k tomuto činu a popisu fungování distribuční sítě. Tato osoba se nachází ve velmi špatném psychickém stavu, chtěl bych apelovat, aby nedošlo k nějaké štvanici na tuto osobu a její rodinu……“
Jak by mohlo, pane státní zás-tupče! Vždyť jste jméno nesdělil, ba ani motiv. V jakém stavu se asi nachází rodiny mrtvých? Ti, co přežili a jsou slepí nebo s doživotně poškozeným zdravím?

Takže vážení, až se dozvíme ona jména údajných jediných hlavních viníků, tak především je třeba se vůči nim chovat citlivě, ano! Pan státní zástupce mi mimoděk připomněl jednu anekdotu.

Jdou dva psychiatři po polní cestě a v příkopu uvidí ztlučeného člověka zalitého krví. „Tedy, kdo tohle udělal bude nutně potřebovat naší pomoc,“ shodnou se oba a pokračují v cestě, aniž by se dále zajímali o chroptícího člověka v příkopu.

Nemáte z dnešní tiskovky policie ČR poněkud hořko na patře?

Reklama