Reklama
 
Blog | Pavel P. Ries

Lázně trpí. A šéf jejich svazu se chová jako prosebník

Kvůli krokům exministra zdravotnictví Leoše Hegera začíná upadat naše lázeňství, některé lázně jsou vysloveně na pokraji krachu. Přitom se prezident svazu lázní chová jako prosebník, zatímco se ničí národní bohatství.

V pondělním vysílání Českého rozhlasu hovořil prezident Svazu léčebných lázní Eduard Bláha právě o krachujících lázních. Téměř ale prosil ministra zdravotnictví v demisi, aby vrátil některé změny v indikačních seznamech. Postoj prezidenta Svazu léčebných lázní je strašlivý. Leoš Heger je vyhláškou omezil a poškodil. Je to naprosto ostudné, jestliže se šéf svazu lázní chová jako devótní prosebník. Měl by být sebevědomý a ukazovat, že takto ne. Vždyť lázně jsou národní bohatství. Jsme státem, který má nejvíce lázní na metr čtvereční v Evropě a na to bychom měli být hrdí a ne lázně likvidovat. Karlovarský kraj, je svými světově proslulými lázněmi vyhlášený. Zásah Ministerstva zdravotnictví může přivodit situaci, že do našich lázní budou jezdit jen cizinci.
 
České lázně se nyní potýkají s existenčními problémy. Klesly jim totiž příjmy od pojišťoven a tím počty léčených i platy zaměstnanců. Příčinou je nový indikační seznam, který lázeňskou péči omezil. Karlovarský kraj považuji téměř za svůj rodný kraj. Prožil jsem zde dvě třetiny života a stále zde působím. Má angažovanost v záchraně lázní Kyselka je dostatečně známa. Lázeňská problematika je jedním z témat, kterému se chci věnovat jako kandidát pro tento kraj za hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. 

Reklama