Reklama
 
Blog | Pavel P. Ries

Taki fajny, poučny seryjal

Údajně veleúspěšný turecký seriál Tisíc a jedna noc se usídlil na obrazovkách TV Novy. A nenazývejte, prosím, tento seriál telenovelou! Rozdurdil se jeden z programových šéfů této televize.

Já se na dílka podobného typu nedívám, neboť může-li někdo vytvořit seriál o 400 i více dílech, je jasné, kde asi může být jeho kvalita. Čas lze trávit mnohem užitečnějším způsobem. Jestliže Tisíc a jedna noc údajně láme divácké rekordy, co si pak o úrovni těchto diváků myslet? Nedalo mi to a řekl jsem si, že pokud chci o něčem psát, tak se s tím musím alespoň trochu seznámit. No, vydržel jsem asi tak 4 minuty u prvního dílu, aby mi bylo jasné s čím mám tu čest.

Ale nebudu vás tu unavovat svými dojmy a využiji prestižní Československou filmovou databázi a hodnocení, které zde píší jednotliví diváci. Lépe bych to nenapsal. O této databázi je známo, že si v komentářích udržuje poměrně vysokou úroveň, protože není zrovna snadné projít sítem, které vám nakonec umožní komentáře k jednotlivým filmům psát. Hodnocení filmů má proto na ČSFD značnou vypovídající hodnotu a je převáděno na hodnocení v procentech. Filmy jsou zde známkovány v pěti stupních, a to od jedné hvězdičky po hvězdiček pět. Mimo tuto škálu můžete napsat ještě komentář (pokud máte povolení komentáře psát) a nehodnotit vůbec a nebo můžete použít nejhorší ohodnocení a tím je slovo odpad. A jak dopadlo hodnocení Tisíc a jedné noci? V době, kdy tento text píši, ukazuje počítadlo, že hodnotilo 2726 uživatelů databáze, kteří tureckou telenovelu poslali ke dnu na jedenácté místo (4%) v kategorii Nejhorší seriály. Převládá slovo odpad a šťavnaté komentáře jako například:

Zevon odpad!
Hehehe, teda tohle je snad největší sranda, co jsem kdy viděl, venezuela hadra…Nikdy jsem neměl valné mínění o kulturní úrovni tohoto národa, ale ta sledovanost na Nově mě opravdu dostala, vůbec jsem netušil, kolik lidí je tak povrchních – v podstatě dva z deseti lidí, včetně dětí, kojenců a důchodců, tj. více jak polovina produktivního národa…tohle není hanba, to je již opravdový úpadek.       (4.2.2011) 

Reklama

P.H. odpad!
Být majitelem Primy Cool, tak za tenhle počin jdu programovému šéfovi Novy líbat nohy 🙂     (7.2.2011)

Nádherně se vypořádal s tureckou telenovelou a nadšenými diváky jeden komentátor s přezdívkou „Verbal“ (v databázi má 237 komentářů), a to recesním udělením pěti hvězdiček a tímto komentářem: 

Verbal *****
Stě tu všeci jedna banda cinyckich a bescytnych skurvysynu, co by něpoznali pravu lasku, ani gdyby je třyskla pantokem po čepeni! A co se kurva divim! Partyja zasranych přechytřelych studentiku, kerych zajima enem kaj ožrať pysk a komu vystřikať sandal mi tu budě vykladať cosi o kvalitě!! Vitě o žyvotě hovno, to vam pravim ja! Eště stě robili štajgra na piskovišťu, když ja už sem na čelbě sekal krompačem, aby zvas mohli byť bezruke tlučhuby, co zežrali hovno teho Šalamouna! Cele dni lapitě na tych svojich zasranych fejsbukach, aby stě vjeděli, kdy se kaj ktery vaš vyjebany kumpan pujdě vystrať nebo smažitě jakesy to Volani dutych, misto aby stě zvedli řyť a vy\razili kajsy do přyrody a žyli! A pak se objevi taki fajny, poučny seryjal, plny krasnych i smutnych žyvotnich paradoksu, kery vas može aspoň cosy naučiť a co vy na to? Kurva ODPAD, jeden cyp jak druhi!! Tak ja vam cosi povim: Běšte do řyti! Přeju vam, aby ty vaše klumpry s vindousama chitli z tych internetu jakysi ten nejhnusnějši virovy sajrajt, až jich budětě museť hodiť do kontejnera! To vam pak budě moja milovana Nova dobra, co?? Eště budětě vděčni za to, že si možetě otevřiť lahvač a poplakať u kvalitňyho a moudreho přyběhu!

Pokud si chcete projít další komentáře k Tisíc a jedné noci na ČSFD, tak můžete ZDE.

Použitý obrázek do přehledu článků: plakát k seriálu z ČSFD