Reklama
 
Blog | Pavel P. Ries

Pour féliciter 2011

Pro štěstí, což je doslovný překlad z francouzštiny či, chápáno ustáleně a obecněji, jako přání štěstí, si lidé přejí před každým koncem roku a krátce ještě v jeho začátku.

Přání ke štěstí je častější, než ke zdraví. Bude to možná spojeno s oním potměšilým zdůvodněním příkladem Titaniku, kde cestujícím zdraví nechybělo, ale většina neměla ono pověstné štěstí.

Jistý bloger zde (Milan Kovár) v jedné nedávné diskusi napsal, že chce-li člověk někoho podporovat, musí působit proti němu.

Reklama

Chci tedy podpořit lepší vyhlídky tohoto státu do budoucna a tak posílám politikům obou komor a prezidentovi republiky PF do roku 2011. Koláž Miroslava Huptycha, kterou vytvořil pro 75. číslo časopisu revue PROSTOR, myslím výstižně ilustruje současný stav takzvaného česka (to „č“ píši záměrně malé).

Pana Huptycha jsem nepožádal o svolení použít jeho koláž, ale vzhledem k mému dobrému vztahu ke jmenovanému periodiku, mi snad bude prominuto, že jsem si koláž vypůjčil k jinému účelu, než byla původně určena a dopsal na ni to PF.