Reklama
 
Blog | Pavel P. Ries

Lžete a obcházejte zákony!

Pokud se vám podaří výše jmenované dělat coby předseda sněmovny, dostanete zlatý padák. Toto je jasná zpráva před volbami lidu této země.

Šoupněte ten svůj umouněnej hlas do urny a na čtyři roky ať o vás ani neslyšíme. Nechte nás kupčit, podvádět, lhát překračovat zákony apod. Vždyť to děláme v zastoupení vás a pro vás. Jo, že vy z toho nic nemáte? Vaše chyba! Vstupte do politiky a tvrdými lokty se vypracujte na volitelná místa (a uvidíte, že to je pěkná dřina) ať vás můžou zvolit užiteční idioti z leva či zprava tak, jako budete opět volit vy nás. A věřte, že není v této banánové republice lepší místo než v politice a to té nejvyšší. V jakémkoliv jiném zaměstnání, pokud uděláte chybu či zmetek, tak to dostanete k úhradě.

U nás v parlamentu ani náhodou!

Reklama

Pokud byste lhali, podváděli svého zaměstnavatele či porušovali jeho nařízení – letíte na hodinu.

V parlamentu ČR máte imunitu!

No a pokud byste chtěli vyhazovu předejít a dali sami výpověď, můžete samozřejmě i v tomto případě zapomenout na odstupné a škody do koruny uhradíte!

Ne tak v parlamentu ČR!

Tam dostanete od šéfa vlastní strany  a od kolegů poslanců pochvalu za váš příkladný a čestný postoj, že umíte vyvodit důsledky ze svého jednání a odejít. Můžete dokonce, v některých případech volit, zda za své křivárny odejdete s menší částkou či větší. Pokud by Vlček odstoupil pouze z funkce předsedy sněmovny dostal by odstupné „jen“ 294 000,- Kč. Tím, že položil i poslanecký mandát, dostane 633 000,- Kč. Řečeno dle Paroubka: „No, kdo z vás to má!?“

Vlcek_a_odstupne.jpg

Tak co, blbečkové voliči, nevymysleli jsme to chytře?Ano, tohle můžete mít u nás jen ve vrcholové politice a pak ještě ve vrcholovém nanagementu. Jinak jsme si ale všichni rovni.

*

Ale nechci být zas až tak patologicky podezřívavý a tak, když vidím ty nevinné a rozpačité oči páně Vlčkovi, tak jsem přesvědčený o tom, že se opravdu kál a proto opustil obě místa. Vzhledem k tomu, jak jsme měli několikrát v TV možnost vidět, jakým způsobem dokázal vést zasedání sněmovny, myslím si dokonce, že ani nevěděl, že má nějaký nárok (dle zákona) na vyšší odstupné. Ovšem zákon je zákon a tak jej dostat musí s tím holt chudák nic nenadělá. Pokud jsem v jeho očích četl dobře, jistě si tyto nezasloužené peníze neponechá a věnuje je třeba na dětskou onkologii či někam jinam, kde je peněz nedostatek a hodně zapotřebí. Doporučoval bych těm potřebným, aby se u pana Vlčka pro jistotu přihlásili. To víte, bude mít teď práci se sháněním nového místa a v té nezaměstnanosti to bude problém a tak by mohl na tu charitu zapomenout.

 

Zdroje: http://www.ct24.cz/domaci/korupce/87910-vlcek-se-louci-se-snemovnou-chytre-s-odstupnym-pres-600-tisic/

Použitý snímek: 22. 4. 2010, autor: ČT24, zdroj: ČT24, země: ČR, © Česká televize