Reklama
 
Blog | Pavel P. Ries

Hájím národní bohatství, za Kyselku se nebudu omlouvat!

Na úrovni Karlovarského kraje není zájem řešit Lázně Kyselka. Vedení v čele s hejtmanem Josefem Novotným a rudými bratry i nyní má vliv na Karlovarské minerální vody, přesto tyto kompetence nijak nevyužíval, naopak svou nečinností nenutil společnost zastavit devastaci kulturních památek, které dvě desítky let v obci Kyselka vlastní

Don Pasquale teď chce, abych se omluvil za svůj názor, že firma jen využívá přírodního bohatství v Čechách, ale nic národu nevrací. Omlouvat se nehodlám. Mám snad jako Čech hájící národní bohatství ustupovat někomu, kdo na nás vydělává?

Ptám se, jestli vážně máme rezignovat z ideálů a demokratické správy naší země? Bát se nazývat věci pravými jmény? Jak jinak nazvat stav kulturních památek ve vlastnictví Karlovarských minerálních vod, do kterého je nechaly přivést, než barbarstvím? To, že společnost začíná památky opravovat, je dobře, ale není to z jejího rozhodnutí. Donutilo ji k tomu jednak nařízení památkářů (v případě hotelu Praha) a u dvou dalších budov více než tříletý mediální tlak, který památková asociace, v jejímž čele stojím, úspěšně vyvinula a vyvíjí. I jako karlovarský lídr hnutí Úsvit přímé demokracie hodlám v tomto tlaku pokračovat.

Reklama